DIESEL

Diesel S.p.A., beter bekend als Diesel, is een Italiaans kledingmerk, dat zich zowel op mannen als vrouwen tussen de 18 en 25 jaar richt. Het heeft ook een kledinglijn voor kinderen en een sportlijn. Het bedrijf werd in 1978 opgericht, zette in 2005 € 1,2 miljard om en had in datzelfde jaar 3.300 werknemers in dienst. Diesels slogan luidt: For s...

Diesel S.p.A., beter bekend als Diesel, is een Italiaans kledingmerk, dat zich zowel op mannen als vrouwen tussen de 18 en 25 jaar richt. Het heeft ook een kledinglijn voor kinderen en een sportlijn. Het bedrijf werd in 1978 opgericht, zette in 2005 € 1,2 miljard om en had in datzelfde jaar 3.300 werknemers in dienst. Diesels slogan luidt: For successful living.

Het bedrijf is opgericht door Renzo Rosso en diens voormalige baas Adriano Goldschmied. In 1985 nam Rosso het bedrijf volledig over en sinds 1991 voert het bedrijf een succesvolle wereldwijde marketingstrategie. In 1996 werd op de New Yorkse Lexington Avenue een grote Dieselwinkel geopend.

Creatief directeur Wilbert Das kwam in 1991 bij Diesel werken. Hij is verantwoordelijk voor de internationale marketingstrategie.

Het merendeel van Diesels productie wordt uitbesteed aan kleine en middelgrote ondernemingen. De productie van jeans vindt voornamelijk in Italië plaats. Het hoofdkwartier is in Molvena, in het noordoosten van Italië gevestigd, van waaruit 17 dochterondernemingen in EuropaAziëNoord-Amerika en Zuid-Amerika worden aangestuurd.

Meer

DIESEL Er zijn 8 producten

Toont 1 - 8 van de 8 items
Toont 1 - 8 van de 8 items